Iza nas su četiri godine kako smo online i kako vam svakodnevno donosimo vijesti iz horor svijeta, ali i recenzije netom pogledanih horor filmova. Kao i svake godine, 11. travanj je dan kada slavimo rođendan i kada nekoga od vas nagradimo prigodnim horor poklonom.
 
Za razliku od prijašnjih godina, sada smo veći, ima nas više i što je najvažnije, ova naša horor zajednica svakim danom raste i sve je veća. 
Kada pogledamo film u globalu ne možemo se oteti dojmu da je horor žanr, kao podžanr filma općenito dosta iza svih ostalih žanrova koje imamo priliku gledati na domaćim TV programima. Drago mi je da se u zadnjih par godina to promijenilo na bolje i da je ovaj zanimljivi žanr dobio priliku kakvu zaslužuje i da u posljednje vrijeme dio filmske programske sheme čine upravo horor naslovi.

Kako je nastala Hororvizija.net?

Kod nas na Balkanu i nema previše specijaliziranih stranica koje se bave isključivo samo horor žanrom. I baš zbog toga mi je posebno drago što se Hororvizija.net razvija u jako dobrom smjeru i da svakim danom privlači sve više posjetitelja koji su vjerojatno u potrazi za horor preporukom ili ih zanima što se događa u svijetu kada je horor žanr u pitanju.
 
Kao veliki ljubitelj i fan horor filmova uvijek sam bio u stalnoj potrazi za stranicom gdje mogu na jednom mjestu saznati neke nove informacije o novim horor filmovima, pogledati najave i trailere za nadolazeće horore ili jednostavno pročitati koju recenziju i baš zbog pročitanog odlučiti se na gledanje filma. U većini slučajeva je to uvijek završilo velikom potragom po tražilici, jer naći takav portal koji se usko bavi samo horor žanrom bilo je zbilja teško. Sjećam se da mi je u tom trenutku sinulo da bih mogao pokrenuti stranicu koju toliko tražim po webu.
 
Naravno, za pokretanje takve stranice nije potrebna samo dobra volja, iako je ona najbitnija. Za cijelu stvar morate imati i financije koje će vam pomoći u takvom jednom pothvatu. Kako na samom početku nisam imao mogućnosti da pokrenem portal koji će imati vlastitu domenu i hosting, odlučio sam se za pokretanje bloga. Bez nekog prevelikog znanja, koje za pokretanje bloga u suštini i ne trebate, pokrenuo sam blog i krenuo objavljivati recenzije pogledanih filmova.
U samo par mjeseci blog je bio zbilja posjećen i upravo mi je ta posjeta dala onaj 'vjetar u leđa' da pokrenem nešto bolje od onoga što sam blog nudi kao već točno definirana platforma.
 
Kako sam gore i spomenuo, blog je platforma za koju ne trebate neko preveliko znanje, ali pokretanje vlastite stranice na domeni koju želite i na serveru kojim upravljate kao vlasnik te iste stranice, je sasvim druga priča. Tu zbilja trebate imati znanja i biti upoznati s radom i funkcioniranjem kako bi se uopće mogli baviti takvim jednim 'hobijem'.
Uporan, kakav i jesam, otvaram sve moguće forume, bacam se u istraživanje kako uopće pokrenuti stranicu, otvaram mali milijun tema po različitim forumima i bez prevelikog znanja pokrećem Hororviziju.net. U pomoć mi uskače par prijatelja i kroz par mjeseci sve dobiva izgled kakav sam uvijek htio, kada sam zamišljao jedan takav portal.
Doduše, Hororvizija kakvu poznajemo danas, prije par godina dosta je bila drukčija od one koja je bila tada, ali u suštini zadržali smo 'kostur' same stranice koji koristimo i danas.
 
Na početku nas je bilo samo troje, a sada smo već jedna mala zajednica, koja nije opterećena pisanjem, jer Hororviziju nikad nisam zamišljao kao posao koji moram obavljati i kada za to nemam volje. Hororvizija je ljubav prema filmovima i recenzijama istih i ona je hobi kojim se svaki naš urednik i recenzent bavi  i to samo kada ima volje i vremena. Kako smo u stalnoj potrazi za ljudima koji žele pisati recenzije pogledanih filmova i ljudima koji nam se svakodnevno javljaju da se pridruže našem uredničkom timu i ovim putem vas pozivam da nam se javite i ako imate volje budite dio naše stranice.
Sve što tražimo od vas je dobra volja i ljubav prema horor filmovima i horor žanru u globalu.
 
Uz samu stranicu, pokrenuta je i facebook stranica koja okuplja horor zajednicu i svakim danom kao i Hororvizija, okuplja istinske horor fanove. Ako  nas još niste podržali, svakako nas posjetite i na facebooku i dajte nam svoj 'lajk', a mi ćemo zauzvrat vama dati preporuke filmova koji vas zanimaju, ali i pokoju nagradnu igru koje svakodnevno organiziramo. ;)
 

Nagrađujemo li i ove godine za rođendan nekoga od vas?

Naravno. :)
Najsretnije od vas, koji nam u komentare ostave svoju čestitku, komentar, pohvalu, kritiku i/ili odu na našu facebook stranicu i podrže nas svojim lajkom, nagrađujemo prigodnim poklonima.
 
1. Knjiga: 'Mrtvi do mraka' - Serijal o Sookie Stackhouse - knjiga prva.
 
Knjiga po kojoj je snimljena serija True Blood, koju smo rado pratili dok se prikazivala.
Nagradu je osigurao Algoritam i može biti vaša. :)
2. Pickbox PROMO kodove za Pickbox.hr (2x 7 dana besplatnog korištenja), kako bi mogli bezbrižno uživati u filmovima i serijama!
3. Dvije Pickbox majice (Breaking Bad) - Majice i kodove osigurao Pickbox.hr!
4. Horor film na DVDu. (O kojem se točno filmu radi, po završetku nagradne igre).
 
Četiri godine je iza nas i nadam se da ćemo se družiti još puno godina i da ćemo u budućnosti svi zajedno biti tim 'najjače' horor stranice u regiji.
Pa nek nam je sretan :)
 
Josip B.
Glavni urednik Hororvizije.net
 

DOBITNICI NAGRADNE IGRE SU:

1. Martina Foki (komentar) - knjiga 'Mrtvi do mraka' - Serijal o Sookie Stackhouse -knjiga prva
2. Robert Stjepanović (komentar) - majica Breaking Bad i Promo kod za Pickbox
3. Marina Dakić (random facebook) - majica Breaking Bad i Promo kod za Pickbox
4. Sanja Červar (komentar, plus facebook) - horor film na DVDu.
 
Molimo dobitnike da se jave na info(@)hororvizija.net, kako bi im mogli poslati osvojene nagrade. :)
 
Čestitamo! 
Igramo se opet vrlo brzo! :)