Donosimo vam listu 13. najisplativijih horor slasher filmova, koji su svojim tvorcima donijeli jako veliku zaradu i na dan izlaska na filmska platna srušili sve rekorde gledajući kino zaradu. Na listi se nalaze filmovi koji su snimljeni prije 20 do 30 godina, ali su do dan danas ostali sinonim za dobru zaradu prema kojima se i snimaju današanji remakeovi. Malo će se tko iznenaditi prvom mjestom ove liste, ako se sjetite koliko je publika "divljala i uživala" u svakom nastavku do tada neviđenog horor koncepta.

 

 

13. mjesto - The House on Sorority Row (1983)

 

Originalni slasher film prema kojem je snimljen i remake istoga naziva. Zapamćen je kao film s najboljom reklamnom porukom, "Sisters in Life, Sisters in Death". Ostvario je i tada nezapamćenu zaradu od 35 milijuna dolara.

 

12. mjesto - Alice, sweet Alice (1976)

Alice, slatka Alice ili pod originalnim nazivom Communion, govori o brutalno ubijenoj djevojci, a u njemu je briljirala odlična Linda Miller.  Zarada filma se vrtjela oko 40 milijuna dolara, koliko je i na kraju i zaradio.

11. mjesto - Alone in the Dark  (1982)

Film izašao 1982. godine i pobrao vrlo dobre kritike publike i kritičara. Kada ga je IMDb svrstao na svoju listu, korisnici su ga ocijenili s visokom devetkom, dok je kroz godine zadržao 6 kao okvirnu ocjenu, a zaradio je oko 50 milijuna dolara.

10. mjesto - Halloween (1978)Horor Noć vještica iz 1978. godine svojim je tvorcima donio zaradu od 55 milijuna dolara, što je za vrijeme kada je film izašao tada bio ogroman iznos. Usporedivši s današnjim vremenom to bi bilo kao 200 milijuna dolara.

9. mjesto - Halloween 2007Na devetome mjestu ove liste je još jedan nastavak Halloween franšize. Ovaj put je to nastavak iz 2007. godine, koji je pokupio dobre kritike publike i kritičara i zaradio oko 59 milijuna dolara. 

 

8. mjesto - Strava u ulici Brijestova 2010Osmo mjesto zauzima nedavno izašli remake film, Strava u ulici Brijestova.  Iako se očekivala puno bolja zarada, film je zaradio 63 milijuna dolara što je dovoljno da ga se svrsta na ovu listu najisplativijih slasher filmova.

7. mjesto - Petak 13 (2009)Sedmo mjesto zauzima Petak 13 i to ne original, već remake iz 2009. godine. Očito se publika zaželila dobrog starog horora Petka 13 iz 19-i neke i omogućila ovome filmu da zaradi 65 milijuna dolara.

6. mjesto - Znam što si radila prošlog ljeta Hit film, Znam što si radila prošlog ljeta s prelijepom J.L.Hewitt i S.J. Gellar zaradio je u trenutku otvaranja oko 72 milijuna dolara, što je bilo i više od očekivanoga.

5. mjesto - Teksaški masakr motornom pilom (2003)Teksaški masakr motornom pilo je vrlo popularna franšiza koja svakih nekoliko godina dobije svoj nastavak. No tek je nastavak iz 2003. polučio najveći uspjeh i u trenutku otvaranja zaradio 80 milijuna dolara.

4. mjesto - Freddy vs Jason (2003)2003. je očito bila dobra godina za horor filmove. Tako je i ovaj nastavak zaradio u trenutku otvaranja neočekivanih  82 milijuna, što ga svrstava na visoko četvrto mjesto ove liste.
 

3. mjesto - Scream 3 (2000)Dobro znani Vrisak 3 je zaradio odličnih 89 milijuna, nešto manje od prva dva nastavka, no i dalje vrlo isplativo.

2. mjesto - Scream 2 (1997)I na drugom mjestu ove unosne box liste imamo još jedan nastavak filma Vrisak i to onaj iz 1997. godine, koji je potukao sve rekorde u vrijeme izlaska i tako zaradio nevjerojatnih 101 milijun. 

1. mjesto najunosnijeg slasher filma - ScreamZa očekivati ili ne, prvi nastavak filma Vrisak u godini izlaska bio je pravi boom horor film. Na dan izlaska zaradio je zbilja ogromnih 104 milijuna dolara i tako potukao sve top liste filmova po zaradama sličnih filmova.