Kako već dugo nismo objavili niti jednu horor listu, odlučili smo vas 'počastiti' s novom 13- com i to listom 13 nadolazećih horor nastavaka.

Kao i kod drugih filmskih žanrova, tako i u horor žanru, jednom kada film ugleda kino platna i ostvari 'masnu' zaradu, pitanje je vremena kada ćemo dobiti nastavak. U nekim slučajevima snimanje novih nastavaka je logičan slijed, a s druge strane, takvi nastavci snimaju se na radost svih horor fanova. No, ima i onih horor filmova koji su kvalitetom svojeg prvoga dijela definitivno zaslužili da se o njihovom novom nastavku nikako ne razmišlja. Na svu sreću, takvih je horora manje od onih za koje horor fanovi s nestrpljenjem čekaju nove nastavke horora koji su ispunili njihova očekivanja. 

*Svi filmovi s liste koju vam donosimo sigurno će se snimiti, samo im datum realizacije nije definiran, što zbog neosiguranog budžeta, što zbog nesastavljene glumačke postave.

LISTA NOVIH HOROR NASTAVAKA

1. Jeepers Creepers III Cathedral
-treći nastavak Jeepers Creepers sage vjerojatno će obradovati većinu fanova spomenutog filma. Prvi i drugi nastavak nisu briljirali i ostavili neizbrisiv trag, no zarada je bila i više nego dovoljna da osigura i ovaj treći, pretpostavljamo, posljednji nastavak.

2. Zombieland 2
-Novi nastavak Zemlje zombija je svakako nadolazeće horor iznenađenje koje ćemo rado pogledati kada ugleda filmska platna.

3. The Orphanage
-Kako je prvi nastavak Sirotišta ostavio dobar utisak na gledatelje i kritiku, bilo je za pretpostaviti da ćemo ugledati i drugi nastavak ovog horor filma.

4. Pet Sematary
-groblje kućnih ljubimaca je dobro osmišljen no nešto lošije realiziran horor film. Velika razlika između kvalitete prvog i drugog nastavka je razlog zašto smo zabrinut kada je novi nastavak ovog filma u realizaciji.

5. The Human Centipede III (Final Sequence)
-iako recenzentski dio Hororvizije čini nekoliko osoba, rijetko kada svi imamo isto mišljenje kada ocjenjujemo neki horor. No, kada je u pitanju film 'Ljudska stonoga', mišljenja su nam vrlo, vrlo slična. S ovim se filmskim projektom trebalo stati odmah na jedinici. Dvojka je BIG NO, a razmišljajući o trećem nastavku, 'okreće nam se želudac'.

6. Suspiria
-Iako se mislilo da Suspiria nikada neće dobiti svoj drugi nastavak, napokon se dogodilo i to da producenti dvojke potvrde snimanje. Bitno je za spomenuti da je većina kritičara je u vrijeme izlaska imala samo riječi pohvale za sam film, a  filmska kritika mu je bila vrlo naklonjena. No, ako uzmemo u obzir da je Suspiria izašla 1977. godine, ni ne čudi što se za nastavak moralo pričekati ovoliko dugo.

7. Wolf Creek 2
-Napeti horor iz 2005. napokon je nakon skoro deset godina dobio drugi nastavak. Radnja filma vrti se oko psihopata koji umjesto da pomogne mladome paru, isti zarobi i krene mučiti. Film će ići na DVD, a u svibnju će se pojaviti i u odabranim kinima.

8.The Conjuring 2
-Gledajući nule koje je zaradio prvi dio 'Prizivanja' bilo je za očekivati da ćemo uskoro dobiti i drugi nastavak. Na svu sreću, film je pokupio jako dobre kritike, kako kritičara tako i publike, stoga s nestrpljenjem čekamo drugi nastavak ove horor uspješnice.

9.The Ring III 3D
-zbilja je malo onih koji nisu pogledali barem prvi dio 'Krug' franšize. Horor koji se uvukao u kožu svakome horor fanu, nakon nešto slabije dvojke dobio je potvrdu snimanja trećeg nastavka i to u 3D-u.

10. The Woman in Black: Angels of Death
-ako pročitate recenziju 'Žene u crnom' na Hororviziji, iz iste ćete vidjeti da je oduševljena reakcija naveliko izostala. Doduše, nakon nekoliko mjeseci nakon prvog gledanja, zaključujemo da je ovo film koji vam se sviđa ili ne. Nema neke sive sredine u kojoj bi se mogli naći. A čitajući recenzije s većih filmskih stranica, dobivamo dojam da se ovom nastavku većina horor fanova, začuđujuće iskreno veseli. Hoće li isti razočarati (opet) ili popraviti sliku prvoga dijela, još ćemo vidjeti.

11. Cabin Fever: Outbreak
-vjerojatno ćemo sada biti subjektivni kada napišemo da se ovome nastavku iskreno veselimo. Koliba straha se polako pretvara u 'seriju' i bilo je za očekivati da svake godine, ili barem svake druge dobijemo novi nastavak. Naravno, i dalje stojimo kod onoga da je prvi nastavak Kolibe straha, najbolji dio cijelog serijala, no neće biti loše ni pogledati što nam se sprema i u ovome nastavku.

12. Amityville: The Beginning
-svaki iole veći ljubitelj horora koji 'drži do svog žanra' pogledao je barem jedan horor koji se temelji na amityville priči. Kao i uvijek do sada, vjerujemo da ni ovaj nastavak neće puno odskakati od većine sličnih horora.

13. Jurassic Park IV
-kada smo saznali da se sprema snimanje četvrtog dijela Jurskoga parka, priznajemo, ostali smo zatečeni. Trojka i nije briljirala, dok je dvojka jedva zarađenim otplatila uloženi budžet. Zašto se snima i četvrti dio, zbilja ne znamo.