Putujući na važan sastanak mladi liječnik nenadano naleti na veliku kolonu vozila. Kako bi izbjegao gužvu jer mu se žuri, odluči ići prečicom i nekim šumskim putem. Nakon što naiđe na skupinu prijatelja, te doživi automobilsku nesreću, nakon oporavka odluči se bolje upoznati s navedenom skupinom. Pogledajući gume, utvrde da je netko namjerno stavio šiljke.

Dok oni provode vrijeme upoznavajući se, kraj njih u obližnjoj šumi, retardirana obitelj, sprema se zalov, ne na životinje, već na njih...

Ovo je zbilja jedan kultni horor, koji je kao i većina postao podloga za pisanje novih scenarija i pravljenja horor serijale. Tako je Pogrešno skretanje doživjelo čak 5 nastavaka, a kako je krenulo sumnjamo da će na tome i ostati. U vrijeme izlaska ovaj prvi nastavak osvojio je prestižne nagrade po festivalima i naša preporuke je u svakom slučaju pozitivna.

Uz jedinicu, gledljiva je i dvojka, dok su ostali dijelovi samo nastavci već poznate franšize koji su dosta slabiji kako po glumi, tako i po scenariju. No jedno je sigurno, kvarvih kanibalističkih scena ne nedostaje ni u jednom nastavu ovoga Wrong Turn serijala.