Naziv filma: The Woman / Žena (2011.)
Datum: 18.8.2011.
Redatelj:Lucky McKee
Scenaristi: Jack Ketchum
Uloge: Pollyanna McIntosh, Brandon Gerald Fuller
Radnja: Naizgled sasvim savršena obitelj krije mračnu tajnu. Duboko u šumi gdje uživaju u svojoj velikoj ladanjskoj kući u podrumu imanja drže divlju ženu koju pokušaju pripitomiti. Nakon što stvari krenu na bolje, opušteni konci koštat će ih života, a vrijednosti na kojima ustraje otac obitelji bit će poljuljane.
Zemlja: SAD
Trajanje: 101 min
IMDb ocjena: 6.1
Naša ocjena: 7.1/10 
 
RECENZIJA:

The Woman je horor izašao  2011.godine i pokupio je vrlo dobre kritike. Odlično koncepirana priča koju drže odlični glumci, držat će vas prikovane za ekrane svih sat i 40 minuta koliko traje ovaj film. Naizgled savršena obitelj, u jednom trenutku pretvara oca, kao glavu obitelju u psihopata koji ima sve, samo ne dobre namjere za ulovljenu ženu. Metode kojima pokušavaju pripitomiti ženu su neljudske, a njihov odnos prema njoj je više životinjski, nego što je ponašanje same žene.

Polyanna McIntosh briljirala je kao divlja žena koju ova savršena obitelj pokušava ukrotiti. Kako priča ide sve dalje, shvaćate da vrijednosti koje obitelj podupire odudaraju od svih ljudskih vrijednosti i da njihova pomoć je sve samo ne pomoć nesretnoj djevojci. Njihova dobra namjera se u jednom trenutku pretvara u torturu, a trenuci nepažnje koštat će ih vlastitih života. Pravi ljudski horor koji pokazuje kako i čovjek može biti itekako monstruozan i da se u većini slučajeva, iza dobrih kriju one loše i totalno neljudske namjere.

Kritike od strane kritičara i publike, od samog početka išle su na ruku redatelju i samoj priči, a kad je film napokon i ugledao filmska platna, samo je potvrdio status kvalitetnog i odlično snimljenog filmskog uratka. Više nego preporuka.