Naziv filma: The Woman in Black / Žena u crnom (2012.)
Datum: 3.2.2012.
Redatelj: James Watkins
Scenaristi: Susan Hill
Uloge: Daniel Radcliffe, Janet McTeer, Ciarán Hinds
Radnja:  Daniel Radcliff je mladi udovac koji biva zadužen za ostavštinu preminule Alice. Već pri dolasku u gradić, osjeti negativnu energiju i znak nedobrodošlice. Boraveći na Alicinom imanju, počinje otkrivati mračnu tajnu koja muči sve mještane, a vezana je upravo uz ostavštinu preminule Alice.
Zemlja: SAD
Trajanje: 95 min
IMDb ocjena: 6.5
Naša ocjena: 6.5/10 
 
RECENZIJA:
 
Nova adaptacija popularnog romana Susan Hill dobila je još jednu priliku da na filmskim platnima dočara Susanino remek djelo, za koje malo koji horor fan ne zna.

Ako vam odmah spomenemo da je redateljska palica pripala u ruke redatelju filma  Eden Lake / Rajsko jezero, dajemo vam samo još jedan razlog više za gledanja Žene u crnom.
S vrlo malim budžetom od 12  milijuna, Žena u crnom je zaradila oko 100 milijuna.Ta činjenica nas ne bi trebala začuditi, jer imamo dosta primjera koji su pokazali da za dobar film nije potreban veliki budžet, a isto tako veliki budžet ne jamči kvalitetu samog filma.

Scenaristički dio je obavljen više nego dobro. Cijelim filmom dominira odlična jeziva atmosfera.
Iako su mnogi sumnjali pa i javno kritizirali u ispravnost poteza, kada se glavna uloga dodijelila mladome Danielu R., sam Daniel je dokazao odličnom glumom, da mu ovako teške uloge nisu nikakav problem i da je odavno prešao iz maloga Harry Pottera u ozbiljne filmske uloge.