Naziv filma: Sinister / Zla kob (2012.)
Datum: 12.10.2012.
Redatelj:Scott Derrickson
Scenaristi:Scott Derrickson
Uloge: Ethan Hawke, Juliet Rylance, James Ransone
Radnja: Kada mladom piscu Ethanu ponestane ideja za pisanje svojih knjiga, u potrazi za novom inspiracijom, zajedno s obitelji preseli u novi grad i novu kuću. Kako ne bi preplašio ženu i djecu, odluči im prešutjeti da se u kući u koju se upravo useljavaju dogodilo masovno ubojstvo, tj. cijela obitelj je nađena obješena u dvorištu same kuće. 
Zemlja: SAD
Trajanje: 110 min
IMDb ocjena: 6.8
Naša ocjena: 7.8/10 
 
RECENZIJA:
 

Zla kob je pravo malo osvježenje u navali svojevrsnih horor filmova. Drago nam je što su kvalitetu filma Zla kob prepoznali i dežurni kritičari, te je sam film ocijenjen vrlo visokom ocjenom, dok je posebna pohvala išla za dobru atmosferu koja dominira cijelim filmom.
Iako film traje dva sata, u njemu nema praznoga hoda, već je zanimljiv od prve do posljednje minute. Dugo smo vremena čekali horor zbog kojeg ćemo se trgnuti i preplašiti kada se dogodi neka scary scena. Sinister je prepun takvih scena. Osim jezive atmosfere koja se proteže kroz cijeli film, Sinister je rađen prema dobrom i kvalitetnom scenariju, što samoj priči filma daje poseban štimung

Iako vam možda radnja filma na prvu djeluje kao već viđeni klišej, ovaj film je jako daleko od toga. Kako smo već spomenuli snimljen je prema kvalitetnom scenariju, koji je dugo vremena pisan i baš zbog te kvalitete odskače vrlo daleko od filmova slične tematike. Ono što bi posebno pohvalili je gluma na vrlo visokom nivou. Što i ne čudi, kada znamo da je cast glumaca za ovaj film trajao dosta dugo vremena, što se po viđenom itekako isplatilo. Dobili smo odlične glumce, koji su svoje scene odradili profesionalno i na vrlo kvalitetan i uvjerljiv način.

Ono što vam sigurno obećavamo, je tjeskoba koju ćete osjećati gledajući ovaj film. Cijelo vrijeme bit ćete na oprezu jer znate da će iskočiti kakva scary scena i da ćete se sigurno trgnuti. Upravo za takvo što zaslužna je odlična tehnika i raznorazni kutevi snimanja.

Sve ovo dovoljno je da Sinister ocijenimo vrlo visokom ocjenom i svrstamo ga u kategoriju filmova koje obavezno morate pogledati. U vremenu kada je horor žanr zatrpan raznoraznim uradcima, više onim lošim nego dobrim, Sinister  zaslužuje mjesto u jednoj takvoj kategoriji. Zbilja smo dugo vremena čekali film poslije kojeg ćemo ići spavati uz upaljeno svjetlo.

Iznad prosjeka svakako.