Naziv filma: The Hills Have Eyes II / Brda imaju oči 2 (2007.)
Datum: 27.3.2007.
Redatelj:Martin Weisz
Scenaristi: Wes Craven, Jonathan Craven
Uloge: Daniella Alonso, Jacob Vargas, Michael Bailey Smith
Radnja: Na mjesto prijašnjih zločina, grupa vojnika bude zadužena da istraži mjesto događaja i otkrije što im se dogodilo. Nakon dolaska, prime signal s obližnjega brda, te odluče isti pratiti i otkriti što se gore događa. Kako se približavaju, ni ne shvaćaju da su postali hrana poludjelih mutanata, koji će ih bez milosti raskomadati i njima se nahraniti.
Zemlja: SAD
Trajanje: 89 min
IMDb ocjena: 5.1
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:

Remake odličnoga horora, Strava u ulici Brijestova, dobio je svoj drugi nastavak. Nakon izlaska jedinice 2006. godine, Brda imaju oči 2 izlaze godinu dana poslije, ali ne kao remake horora iz 1985. godine, već kao zaseban scenaristički horor uradak.

Jedinica je u vrijeme, kada je izašla, briljirala i horor publici donijela jedan odličan krvavi horor film. Pozitivne kritike i pohvale pljuštale su sa svih strana, stoga ni ne čudi da su se scenaristi i redatelji užurbano uhvatili pisanja i snimanja novoga dijela, po onoj staroj "željezo se kuje dok je vruće".

Nažalost, kako to uvijek biva, dvojka je napravljena na brzinu i dosta nemaštovito.
No ne morate brinuti, jer i dalje tu imamo brutalno krvavih scena, solidno odrađenih akcijskih efekata i sve što je obilježilo jedinicu.
Gluma pomahnitalih deformiranih luđaka je i dalje na nivou, no gluma vojnika koji su lovina, je nešto mlačnija.

No, ako ste gledali jedinicu, nema razloga da ne pogledate i ovaj drugi nastavak.