Naziv filma: The Hills Have Eyes / Brda imaju oči (2006.)
Datum: 10.4.2006.
Redatelj: Alexandre Aja
Scenaristi: Alexandre Aja
Uloge: Ted Levine, Kathleen Quinlan, Dan Byrd
Radnja: Kad se nakon nesreće zateknu u pustinji, Bob i Doug odlaze potražiti pomoć te ubrzo shvaćaju da tamo nisu sami. Naime, u napuštenom su području nekoć obavljani nuklearni pokusi, a rudarske obitelji koje su tamo živjele mutirale su u rasu krvožednih kanibala koji jedva čekaju da ulove novi plijen.
Zemlja: SAD
Trajanje: 107 min
IMDb ocjena: 6.4
Naša ocjena: 7.0/10 
 
RECENZIJA:

U uvodu upoznajemo glavne likove, obitelj Carter koja je krenula na odmor. Bivši policajac Big Bob (Ted Levine) i njegova žena Ethel (Kathleen Quinlan) sa sobom vode sina Bobbyja (Dan Byrd) i kći Brendu (Emilie de Ravin), a u pratnji je i najstarija kći Lynne (Vinessa Shaw) sa svojim mužem, pacifistom Dougom (Aaron Stanford) i bebom.

Kad se nakon nesreće zateknu u pustinji, Bob i Doug odlaze potražiti pomoć te ubrzo shvaćaju da tamo nisu sami. Naime, u napuštenom su području nekoć obavljani nuklearni pokusi, a rudarske obitelji koje su tamo živjele mutirale su u rasu krvožednih kanibala koji jedva čekaju da ulove novi plijen. Kad počne napad nuklearnih zombija, Carterovi su isprva bespomoćni, ali vrlo brzo uče kako uzvratiti udarac...

Film je iz 2006. godine, ali zadržao je status kultnoga horora koji je u vrijeme izlaska dobio jako dobre kritike od strane horor krtičara. To je bila i prva pojava i nastavak o predatorima koji su zbog ljudske pogreške postali čudovišni, nerazvijeni i željni ljudskoga mesa. Točnije, ovdje se radi o nekoj radioaktivnosti koja je od tih stvorenja napravila svojevrsne ljudoždere.

Pogledali smo ga nekoliko puta, a i baš je neki dan bio na TV-u, te smo ga pogledali ponovo. Moramo priznati da nam još nije dosadio.

Što se tiče efekata, oni su zbilja na zavidnoj razini, a i sama radnja filma je odlična, što možete vidjeti iz gornjeg sinopsisa.