Naziv filma: The Last Exorcism Part II / Posljednji egzorcizam 2 (2013.)
Datum: 1.4.2013
Redatelj:Ed Gass-Donnelly
Scenaristi:Ed Gass-Donnelly
Uloge:Ashley Bell, Julia Garner, Spencer Treat Clark
Radnja: Nakon što je odlučila iza sebe ostaviti događaje koji su joj se nedavno dogodili, Nell Sweetzer pokušava za sebe stvoriti neki novi život daleko od muke i patnje koju je proživjela. Nažalost, demon koji ju je opsjedao u prvom nastavku ne miruje, već se vraća ovaj put snažniji i puno zlobniji.
Zemlja: SAD
Trajanje: 88 min
IMDb ocjena: 3.9
Naša ocjena: 4.1/10 
 
Recenzija:

Nakon odličnog prvog nastavka, horor fanovi napokon su dobili priliku pogledati drugi dio o nesretnoj djevojci Nell koju opsjeda zli demon. Vjerujemo da ste prvi nastavak svi gledali i da ste istim oduševljeni, ili barem većina, pošto je  ostvario jako dobru zaradu na kino blagajnama, ali i ono važnije, dobio je vrlo dobre kritike. Bilo je  za očekivati da ćemo u budućnosti gledati ovaj dio o kojem sada pišemo. Drugi dio u američke kino dvorane došao je prije dva tjedna (a dobili smo ga priliku pogledati prije RH premijere koja započinje krajem ovoga mjeseca.)

Film bi podijelili na dva dijela. Prvi dio u kojem vidimo Nell koja se pokušava uklopiti u novu okolinu, tj. u civilizaciju na koju nije navikla, dok u drugome dijelu dolaze scene opsjedanja. Iako bi svatko pomislio da su scene opsjedanja te koje su najzanimljivije i najstrašnije u filmu, kao što je bio slučaj  u prvom dijelu, mislim da ćete ostati razočarani. Nekoliko scena, par minuta opsjedanja mlade Nell i to je to što se tiče horor scena. Priča je više fokusirana na prvi dio i na to stapanje s novonastalom okolinom, za koje ne kažemo da je loše ispalo, dapače, taj dio je u svakom slučaju zanimljiviji od dijela gdje se Nell bori s demonom.

Što se tiče tehničkoga dijela, tu nemamo neke zamjerke. Iako smo mislili da bi odstupanje od mockumentary stila snimanja moglo  biti više minus, nego plus, drago nam je da smo se ovaj put prevarili. Iako je jedinica briljirala u takvom stilu, drugi dio je prošao jako dobro i s "normalnim" stilom. Gluma mlade Ashley Bell je također kao i u prijašnjem nastavku bila gotovo bez greške i vrlo profesionalno odrađena.

Netko će reći pogledajte, netko će reći preskočite. Naravno, uvijek  je na Vama samima da odlučite želite li zbilja izdvojiti dva sata vašeg dragocjenog vremena i pogledati film. U moru svakakvih horora koji neprestano izlaze definitivno odskače prema hrpi kvalitetnih filmova koji bi se "trebali" pogledati.