Naziv filma: Jigsaw / Slagalica strave 8 (2017.)
Datum: 09.03.2017.
Redatelj: Michael Spierig, Peter Spierig
Scenaristi: Michael Spierig, Peter Spierig
Uloge: Matt Passmore, Tobin Bell, Callum Keith Rennie
Radnja: Nakon uspješnih sedam nastavaka, Slagalica se vraća svojoj staroj slavi. Nove metode ubijanja i manipulativne zamke samo su dio njegove ostavštine, a istražitelje zbunjuje činjenica s obzirom da je Slagalica odavno mrtav. Tko stoji iza novih zamki i jel moguće da se Slagalica vratio iz mrtvih?
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 32min
  • Naša ocjena 7.0/10
  • IMDB ocjena 6.1/10
RECENZIJA:
Film Jigsaw je dugo iščekivani nastavak Saw franšize. Film redatelja Michaela Spieriga i Petera Spierega u kojem su zapažene uloge dobili manje poznata glumačka imena poput Matt Passmore, Callum Keith Rennie, Clé Bennett, and Hannah Emily Anderson.
 
Odmah na početku moram priznati da me najava i nije nešto previše zainteresirala za sam film, jer kako kažu 'što je previše je previše', ali u današnjem vremenu bilo je i za očekivati da će nakon nekog vremena izaći još jedan dio; dio koji će ciljati na dodatnu zaradu. Jigsaw je film za fanove saw filmova, odnosno ako i niste pogledali niti jedan dio u saw franšizi, shvatit će te brzo o čemu se radi. Radnja je sasvim jednostavna. U gradu se počinju pojavljivati tijela, što je znak ponovnog početka jedne brutalne igre. Forenzičar Logan Nelson (Matt Passmore) sa svojom pomoćnicom Eleanor Bonneville (Hannah Emily Anderson) pokušava otkriti tko je taj novi serijski ubojica koji kopira Jigsawa, dok oni pokušavaju otkriti novog Jigsawa. Novi ubojica nastavlja sa svojom igrom. Sama gluma glavnih likova i nije nešto impresivna, niti će vam previše oduševiti i u nekim trenutcima likove ne možete shvatiti ozbiljno koliko se god trudili, ali neću reći da je ekstremno loša, no svakako je mogla biti bolja, odnosno mogli su dati više osobnosti samim likovima i njihovim karakterima. S likovima koji su osuđeni igrati brutalnu igru, ne možeš se povezati i suosjećati s njima, jednostavno rečeno kada umru postaju zaboravljeni i nije te više briga za njih.
 
Zamke nisu ništa novo, ali to je bilo i za očekivati jer ne znam koliko ih nakon osam nastavaka više mogu promijeniti i moram priznati da nisu toliko brutalne kao što su bile u prošlim filmovima. Ima jedna nova zamka koja je jako dobro osmišljena, ali bez spoilera molim! Ono što mi se posebno svidjelo su stilističke promjene u filmu, na tome su se zbilja potrudili jer film stvarno dobro izgleda, kao i mjesto gdje se odvija sama smrtonosna igra.
 
Detektiv Halloran kojeg glumi Matt Passmore u nekim dijelovima filma ponaša se kao tinejdžer i jednostavno ga ne možeš vidjeti kao ozbiljnog detektiva koji traži novog Jigsawa, dok drugog detektiva Detektiv Halloran kojeg glumi Clé Bennett, u jednu ruku i možemo shvatiti ozbiljnije.
 
Kraj filma je jako iznenađujuć i veoma domišljati i vjerojatno će vas iznenaditi. Za kraj mogu samo reći da je Jigsaw film namijenjen isključivo fanovima same franšize i vjerujem da će oni najviše uživati u samome filmu. Sve ostale film može samo odbiti ili potaknuti da pogledaju sve ostale dijelove.