Iza nas je punih mjesec dana glasovanja za najbolje od horor žanra u 2016. godini. Kao i svake godine, tako smo i ove godine organizirali HOROR NAGRADU, natječaj sličan onom najpopularnijem na svijetu što se tiče filmskih nagrada, naravno riječ je o Oscaru.
Dodjelu ocogodišnjih 'crnih kipića' organizirali smo uz sponzorstvo naših već poznatih partnera poput Pickboxa, Algoritma, Blitza i ostalih, kojima se i ovaj put zahvaljujemo na nagradama koje su osigurali za najsretnije od vas, koji ste izdvojili nekoliko minuta vašeg vremena i dali svoj glas za najbolje od horor žanra i samim time 'prijavili' se za sudjelovanje u nagradnom izvlačenju.
 
 
Uz vaše glasove, koje ste mogli ostavljati putem ankete, glasove su dali i urednici našega portala, kad smo sve glasove zajedno zbrojili dobili smo najbolje od od horor žanra što smo gledali u prošloj godini. Neki su pobjednici iznenadili, dok su neki očekivano odnijeli titulu najboljeg.
 
U glasanju je sudjelovalo oko 200 ljudi.
 
KATEGORIJA: NAJBOLJI HOROR FILM
 
 
U kategoriji NAJBOLJI HOROR FILM 2016. GODINE, titulu je u tijesnoj borbi odnio horor film The Conjuring 2 / Prizivanja 2 (2016), dok mu je za petama uz pomoć vaših glasova bio odličan horor The Autopsy of Jane Doe / Obdukcija Jane Doe (2017) te horor film The Witch / Vještica (2016).
 
Rezultati detaljnije:
 
1. The Conjuring 2 / Prizivanja 2 (22% vaših glasova)
2. The Autopsy of Jane Doe / Obdukcija Jane Doe (17% vaših glasova)
3. The Witch / Vještica (17% vaših glasova)
4. Lights Out / Kad se svjetla ugase i The Boy / Dječak (9% vaših glasova)
5. Train to Busan / Vlak za Busan (7% vaših glasova)
... ostali nominirani zajedno 21% vaših glasova
 
KATEGORIJA: NAJBOLJI GLUMAC U HOROR FILMU
 
 
U kategoriji najboljeg glumca i nije bilo prevelikog iznenađenja kada su rezultati u pitanju. Odmah po izlasku filma '10 Cloverfiled Lane', Goodman se istaknuo kao najveći konkurent u ovoj kategoriji. Odlična gluma, ništa manje odličnoga glumca Johna Goodmana, ostavila je traga u solidnome horor nastavku, koji i nema prevelike poveznice na prvi dio iz 2008. godine.
Što se tiče ostalih nominiranih glumaca u ovoj kategoriji, moramo priznati da je utrka bila vrlo jaka. Bilo tko da je ponio titulu najboljeg mimo Goodmana, ne bi bio pogriješili, jer svi su bili odlični i svoje likove donijeli publici na najbolji mogući način.
 
Rezultati detaljnije:
 
1. John Goodman (36% vaših glasova)
2. Patrick Wilson (33% vaših glasova)
3. Stephen Lang (20% vaših glasova)
4. Jacob Tremblay (9% vaših glasova)
5. Yoo Gong (2% vaših glasova)
 
KATEGORIJA: NAJBOLJA GLUMICA U HOROR FILMU
 
 
 
U kategoriji najbolja glumica velikom većinom vaših glasova titulu je odnijela mlada i vrlo talentirana glumica Anya Taylor - Joy. Konkurencija je bila velika, no vaši glasovi s preko 50% ukupnih glasova, pokazatelj su da vas je ova mlada glumica oduševila svojom ulogom u horor film 'Vještica'. Ne sumnjamo da ćemo Anyu i u budućnosti gledati u nekim novih horor filmovima, dapače to i priželjkujemo, jer talent ove mlade glumačke nade je neosporan.
 
Rezultati detaljnije:
 
1. Anya Taylor - Joy (52% vaših glasova)
2. Vera Famiga (27% vaših glasova)
3. Mary Elizabeth Winestad (11% vaših glasova)
4. Teresa Palmer (9% vaših glasova)
5. Zoe Kazan (1% vaših glasova)
 
KATEGORIJA: NAJBOLJI REDATELJ HOROR FILMA
 
 
 
 Iako je dio kritičara izjavio da je 'Vještica' razočarala i da su očekivali više od filma koji je mogao briljirati, jedna stvar se ne može nikako osporiti, a to je odlična režija kakvu dugo nismo vidjeli u horor žanru. Jeziva atmosfera koju je režirao Robert Eggers svakako je ostavila utiska na sve horor fanove i donijela mu titulu najboljeg redatelja  horor filma u 2016. godini.
 
Rezultati detaljnije:
 
1. Robert Eggers (44% vaših glasova)
2. James Wan (22% vaših glasova)
3. Fede Alvarez (11% vaših glasova)
4. Yeong Sang-Ho (8% vaših glasova)
5. Jaume Collet Serra (6% vaših glasova)
...ostali 6% vaših glasova.
 
KATEGORIJA: NAJBOLJA HOROR SERIJA 2016.
 
 
 
I možda najveće iznenađenje ovogodišnjeg izbora je svakako izbor za najbolju horor seriju prošle godine. Iako je već tradicionalno serija 'The Walking Dead' lakoćom odnosila titulu najbolje horor serije, ove godine tu joj je titulu za nekoliko posto vaših glasova preuzela nova sezona Američke horor priče. Doduše, takav izbor i ne čudi, ako se vratimo dvije godine unazad, kada je Američka horor priča dosta i flopirala kod publike sezonama poput Hotela i Freakshowa, koje su se pokazale kao 'failovi' ovog uspješnog horor serijala, no zato je prošla godina bila pun pogodak, a 'Roanoke' je iznenadila svojom kvalitetom i zanimljivom ite očekivano bizarnom pričom, koja je donijela i rezultate, ali i nove fanove.
 
Rezultati detaljnije:
 
1. American horror story: Roanoke (34% vaših glasova)
2. The Walking Dead (24% vaših glasova)
3. Stranger Things (19% vaših glasova)
4. The X- files, Penny Dreadful (9% vaših glasova)
5. Outcast (5% vaših glasova)
 

Što je s nagradnim natječajem i pobjednicima?

Odmah da vas preduhitrimo i odgovorimo da ćemo listu pobjednika naših nagradnih paketa i nagrada objaviti kroz nekoliko dana, na našim stranicama, ali i na našoj facebook stranici.
Ujedno i zahvaljujemo i svima koji su sudjelovali u glasanju i ostavili svoj glas u ovogodišnjem izboru za HOROR NAGRADU. 
Do slijedeće godine, pratite nas i dalje i budite dio naše i vaše Hororvizije.
 
Uredništvo portala Hororvizija.net i glavni urednik
Josip B.