Nešto malo više od dva mjeseca dijeli nas od nove sedme sezone serije 'The Walking Dead'. Iako se lome koplja je li šesta sezona trebala završiti, tako kako je završila (u nastavku teksta će biti spoilera o radnji prijašnjih sezona pa pripazite ako još niste pogledali šestu sezonu do kraja), mi koji smo pogledali, u jednom se svakako slažemo, a to je da jedva čekamo da ugledamo premijeru prve epizode sedme sezone.
 

No, što nas to točno očekuje u novoj sezoni?

Ono što nas najviše zanima je pitanje koga je na kraju zadnje epizode ubio Negan? Najveći strah se vrtio oko toga da ćemo morati čekati i nekoliko epizoda da saznamo na čijoj se glavi prelomila Lucile, ali sudeći po intervju i izjavama koje su dali glavni glumci, ali i sami producenti serije, sedma sezona nastavlja upravo tamo gdje je šesta stala. Prva epizoda će odmah otkriti čija je glava pukla pod pritiskom gore spomenute Lucile. Zanimljivost vezana uz sam kraj šeste sezone je upravo njezin kraj. Po riječima samih producenata šesta sezona nije trebala završiti tako velikim cliffangerom, ali to su tek shvatili kad je cijela epizoda bila dovršena. Cilj je bio da se na kraju sezone prikaže gubitak Rickove kontrole, ali i nova kontrola od strane Negana, ali završilo je cliffangerom oko kojeg su se lomila koplja, ali i Lucile.
 
'Kruha i igara, ali i više nasilja!' - o da! Sudeći po riječima samoga producenta, sedma sezona će biti puna nasilnih scena, što sama priča iz stripa i nalaže i svakako će se prijeći debelo granice kada je nasilje u pitanju. No, sudeći po prvim epizodama prijašnje sezone, ta granica nasilja se prelazila iz epizode u epizodu pa ni ne čudi da će se u sedmoj sezoni ta ljestvica itekako podići na neku novu razinu.
 
Isto tako, sedma sezona najviše će biti prikazana iz perspektive novog glavnog negativca Neagana. Ako ste čitali strip, onda znate da on ima jako bitnu ulogu u cijelom tom svijetu živih mrtvaca i ne čudi činjenica da će upravo on biti  glavna prekretnica u samoj radnji serije. Nešto što je većina nas itekako čekala.
 
I na kraju, postavlja se pitanje, može li se ikako razaznati tko je umro na kraju šeste sezone? - Po riječima glavnog producenta serije, to je zbilja nemoguće. Iako na internetu postoje svakakve teorije i 'brojalice' koje mogu uputiti tko je dobio po glavi, otkriti tko je umro bilo kojim načinom je nemoguće, najviše iz razloga, što se tako i snimalo, da se ne otkrije identitet Neganove žrtve.