Naziv filma: The Cabin in the Woods / Koliba u šumi (2012.)
Datum: 13.4.2012.
Redatelj:Drew Goddard
Scenaristi:Joss Whedon, Drew Goddard
Uloge: Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison
Radnja:Nekoliko prijatelja, od kojih su dvije cure i tri tipa s kamperom odlaze na uzbudljivi vikend u kolibu na jezeru. Htjeli ne htjeli oni će otkriti strašnu tajnu koju skriva ova koliba na osami.
Zemlja: SAD
Trajanje: 95 min
IMDb ocjena: 7.0
Naša ocjena: 6.1/10 
 
RECENZIJA:
 
Ovih dana pogledali smo i dugo najavljivanu i očekivanu Kolibu u šumi. Ono što smo znali prije samog gledanja filma je to da su za nju rekli da je donijela preokret u horor žanru i da je zvijezda vodilja kako bi budući filmovi ovoga žanra trebali izgledati.

Jako velike riječi za jedan horor, ali dobro, odlučili smo se sami uvjeriti drže li takvi natpisi vodu.

Sam film ima solidan početak. Ustvari, početak na koji smo navikli u svim horor filmovima. Mala grupa prijatelja, studenata odlazi duboko u neku prašumu u staru napuštenu kolibu kako bi proveli ljetne praznike. Na putu tamo susreću (kao i u svim hororima) nekog živčanog starca koji radi na benzinskoj pumpi i koji im, ne bi vjerovali pokazuje put kako doći do spomenute kolibe (klišej, no?).

Koliba, kao koliba, stara, napuštena, ali razlikuje se interijerom od koliba na koje smo navikli u hororima. Sama koliba krije neku mračnu-tehnološku tajnu, tj. cijela šuma, zajedno s kolibom je svojevrsni Big Brother koji prati u stopu naše likove. Iza sve stoji neka organizacija koja se čak i kladi na koji će način likovi umrijeti.

Ne bi vam više spoilali, spomenuti ćemo samo da kraj filma donosi hektolitre krvi i vašu zbunjenu facu. Nekima će scenarij biti ok, jer eto, to je nešto novo u ovome žanru, a neki će se zapitati, wtf? Koji vrag? Doslovno tako.

Mi bi samo pohvalili kraj i rekli da nam se isti sviđa i da je jedna od svjetlijih točka samoga filma, da je nešto posebno za pogledati? - Nije.  Sve ostalo ostavljamo da sami ocijenite, kada film i pogledate.