Petero prijatelja odluči proslaviti završetak studija u udaljenoj kolibi u šumi. Priroda, samoća i uživanje u posljednjim danima bezbrižne zabave uskoro se pretvaraju u nočnu moru. Na zabavu upada stranac lica prekrivena ranama. Prestravljena grupa uspijeva ga otjerati u šumu, ali prekasno: kontakt je ostvaren.
Uskoro se jedna djevojka iz grupe razboli, a po koži joj izbiju plikovi i duboke krvave rane. Suosjećanje prijatelja polako se pretvara u gađenje dok se djevojka raspada pred njihovim očima

Koliba straha svojevrsno je remek djelo. Ne znam sad koliko smo objektivni jer jednostavno obožavamo Rothove filmove, ali neosporno je da je ovo jako dobar horor.

Nemamo klasične pomahnitale ubojice koje love grupu prijatelja po šumi, već imamo nešto još bolje. Ubojiti virus kojem nitko ne staje na put. Prenosi se zrakom, dodirom i svi su potencijalne mete, što je, složit ćete se puno bolje od krvavih ubojica na kakve smo navikli u hororu ovakvog tipa.

Sam film dobio je i nagradu Stiges na filmskom festivaju u Španjolskoj, što je samo još jedan pokazatelj kvalitete ovoga horora.