Naziv filma: Cabin Fever / Koliba straha (2016.)
Datum: 12.01.2016.
Redatelj: Travis Zariwny
Scenaristi: Randy Pearlstein
Uloge: Gage Golightly, Matthew Daddario, Samuel Davis
Radnja: Remake horor filma 'Cabin Fever' iz 2002. godine, vraća nas u kolibu zaraze. Nakon što skupina prijatelja odluči boraviti u kolibi duboko u šumi, kada se zaraze, jedan po jedan krenu umirati u strašnim mukama.
Zemlja: SAD
Trajanje: 1h 39min
  • Naša ocjena5.5/10
  • IMDB ocjena3.6/10
 
RECENZIJA:
 
Odmah na početku moram naglasiti da zbilja nisam protivnik kada su u pitanju rimejkovi različitih filmova. U većini slučajeva to uvijek nekako završi bezveze i nepotrebno, no nekada se pokaže kao pun pogodak i onda nam bude drago što se taj, toliko 'nepotreban' remake ipak dogodio.
Jel to slučaj i kod ovoga remake-a, po meni sasvim solidnog horor filma iz 2002. godine? -Nažalost i nije.
 
Kada smo prvi put dobili informaciju da Travis Zariwny sprema remake horora Cabin Fever (2002) / Koliba straha bili smo doslovno na nogama i to dočekali na nož. No, ipak s druge strane, znali smo da je od premijere originala prošlo jako puno godina i da bi mogli unatoč velikoj skepsi i pesimizmu dobiti dobar horor film. Sam film snimljen je uz podršku izvornoga pisca, slavnoga Elija Rotha, koji se ovdje potpisao i kao producent. Iskreno, ja nisam bio nešto pretjerano oduševljen vješću da ćemo uskoro imati priliku pogledati novu verziju zaraze iz 2002. godine, ali kako se u samom stvaranju našao i sam Roth, ipak sam mu odlučio pružiti priliku. Ipak, poštujem Elija i njegov rad.
 
Sada, nakon pogledanog, shvaćam da je moja najveća greška bila ta što sam imao prevelika očekivanja za ovaj remake. Možda, ali samo možda, da su očekivanja bila puno manja i da nisam ljestvicu kvalitete samoga filma podigao na toliko veliku razinu, film bi mi se možda i svidio. Sad, nakon što su mi se očekivanja 'slegla' i kada pogledam film u globalu, shvaćam da nismo dobili ništa posebno. Na listi horor filmova našao se samo još jedan, nažalost, nepotreban remake, za kojega definitivno mogu reći da nije ništa posebno promijenio. Šteta je što ideja nije razrađena na najbolji način i što je radnja istoga ostala doslovno ista. Ok, kažem 'gotovo' jer ima nekih razlika u odnosu na prethodnika, ali ništa pretjerano što niste mogli vidjeti u jedinici ili nešto što bi promijenilo barem malo radnju na bolje.
 
Priča i glavna radnja filma ostali su isti. Skupina prijatelja odluči otići u izoliranu kolibu u šumi i malo pustiti mozak na pašu. Tu se ubrzo zaraze, i jedan po jedan krenu umirati u groznim mukama. Ostatak priče, vjerujem da znate.
 
Šteta. To je sve što mogu reći o ovome filmu. Imao je potencijala i moglo je sve biti bolje. Da se barem malo truda uložilo u promjenu provjerenoga scenarija, vjerujem da bi film bio puno bolji. Jedino ako do sada niste pogledali 'Cabin Fever' iz 2002., pa  prvi put gledate ovaj remake, ovaj bi vam film mogao biti ok, iako će vas svatko, pa i ja sada savjetovati da svakako pogledate original, pa tek onda ovaj remake i ne kvarite ono što valja.
 
Jedini plus ovoga remakea, u odnosu na prethodnika je poboljšana verzija tona i slike, ali kako je 2016. godina i tehnologija je napredovala, to ne treba ni čuditi. Uglavnom, ako nemate ništa pametnije za pogledati, pogledajte. Film u globalu nije toliko loš da se baš ne može pogledati. Može, ali da je nešto pretjerano kvalitetan i nije. Za jedno gledanje i to je to.