Naziv filma: House of Wax / kuća voštanih figura
Datum: 6.5.2005.
Redatelj: Jaume Collet-Serra
Scenaristi: Charles Belden
Uloge: Chad Michael Murray, Paris Hilton, Elisha Cuthbert
Radnja: Radnja filma vrti se oko skupine prijatelja, koji odlaze na opuštajući vikend i neku novu zajedničku avanturu. Nakon što odluče u šatorima prenoćiti pokraj nekog zapuštenog puta neki manijak u autu im prekida zabavu. Kako im se drugi dan auto pokvari, odluče potražiti pomoć u obližnjem gradiću, ni ne sluteći da je sav gradić umjetan i pun voštanih figura.
Zemlja: SAD
Trajanje: 113 min
IMDb ocjena: 5.3
Naša ocjena: 6.9/10 
 
RECENZIJA:
 
Kada nekome preporučujete ovaj film, svakako mu spomenite da u njemu glumi i svepristuna Paris Hilton. Naravno ne govorite im to kako bi ih privukli na sam film zbog te male bogatašice, već odmah spomenite kao mali spoiler, da ista gospođica umire na jedan vrlo zanimljiv način. Vjerujte nam na riječ to je ono što svakoga privuče na gledanje samoga horora.
 
Izašao je 2005. godine s dosta malim budžetom, a sam film je pokazao da za uspjeh ni ne treba imati brdo para i svu moć CGI tehnologije. Bez obzira na trešasti epitet koji ga prati do dan danas, 'Kuća od voska' ili 'Kuća voštanih figura', kako su ga preveli naši filmaši,  svakako je jedan od onih horora koji bi trebali pogledati. Naravno, ne zato jer se pred vama nalazi remek djelo horor žanra, niti je ovo film koji je pokupio neke bitne nagrade. Ovo je jedan trešasti horor koji unatoč gore navedenim manama uspijeva na zadovoljavajuć način ispuniti ono zbog čega ga gledate. A to je svakako ispunjavanje slobodnog vremena na jedan zanimljivi način.

Dosta skeptični zbog gore navedene činjenice, sam film pokazao je više pozitivnih strana nego onih negativnih. Scenarij doduše nije originalan, ali radnja i gluma su  na zadovoljavajućem nivou.

Ako niste pogledali ovaj horor, pogledajte svakako, zanimljiv je u svakom slučaju.