Naziv filma: The Last House on the Left / Posljednja kuća nalijevo (2009.)
Datum:13.4.2009.
Redatelj: Dennis Iliadis
Scenaristi: Adam Alleca
Uloge:Garret Dillahunt, Monica Potter, Tony Goldwyn
Radnja: Nakon što ju siluju i misle da je mrtva, Marry se uspije vratiti kući i sve ispričati roditeljima. Ubrzo mučitelji jadne Marry pokucaju na vrata njeziniih roditelja tražeći pomoć, a osvetnički masakr uskoro počinje.
Zemlja: SAD
Trajanje: 110 min
IMDb ocjena: 6.6
Naša ocjena: 7.6/10 
 
RECENZIJA:
 
Marry kreće s roditeljima u obližnju kuću na jezeru, kako bi se maknuli od grada i događaja koji su se dogodili u posljednje vrijeme. U obližnjem gradiću sreće prijateljicu s kojom upozna tajnovitog mladića Justina. Justin im predloži da dođu do hotela gdje drži travu, a Marry nevoljko pristaje.

Nakon što ih u hotelskoj sobi zateknu Justinov otac, maćena i ujak, misleći da znaju da su bjegunci, odluče ih  odvesti u obilžnju šumu i  na kraju ubiti. Marry im nakon silovanja pobjegne te uspije doći do kuće gdje su joj roditelji, a gdje su maloprije sklonište našli upravo Marrini silovatelji i mučitelji. Kada Marryini roditelji to shvate odluče se osvetiti za sve zlo koje su napravili njihovoj djetetu.

Iako su mnogi bili dosta skeptični oko snimanja remakea filma koji je godinama zadržao status triler/horor klasika, sam remake nije razočarao. Štoviše, nakon izlaska pokupio je brojne nagrade, ali i pozitivne kritike publike i filmskih dušebrižnika. Za takvo što najviše je zaslužan odličan i napeti scenarij koji su više nego dobru glumačku postavu nije mogao podbaciti. Iako će ga većina opisati kao odličnim triler filmom, zbog horor elemenata koji dolaze na kraju filma, film spada i u horor žanr.

Preporuka svakako.