Iza nas je mjesec dana glasovanja za najbolje od najboljeg u horor žanru 2015. godine. Filmova je bilo stvarno jako puno, što dobrih, što onih koji su snimljeni samo kako bi se zgrnula 'neka para'.
Neki su pokušali doživjeti uspjeh na staroj slavi originala, dok su neki pokušali biti puno originalniji i uspjeli su svojim filmskim umijećem zadiviti publiku i kritičare.
Naravno, kako to biva i kod prave Oscar nagrade koju dodijeljuje Akademija na filmskom području svake godine, ova HOROR NAGRADA, koju dodijeljuje uredništvo stranice Hororvizija.net, za nas je pokazatelj kvalitete koju je neki film imao, ali i odlična preporuka za pogledati filmove koji se 'okite' našim crvenim kipićima.
 
Osim što je svaki član uredništva našega portala imao priliku glasovati i ostaviti svoje glasove za nominirane, kao i prošle godine i vi, kao najvažniji faktor kod biranja najboljeg, uključeni ste u sami izbor. Svoje glasove ostavljali ste u komentarima našega portala, ali i na mail uredništva. Kada smo zbrojili sve glasove, Vaše i glasove uredništva, dobili smo pobjednike ovogodišnjeg izbora.
 
Naravno, o ukusima se ne raspravlja. Neki će se složiti s izborom, neki će negodovati, ali to je normalno i očekivano. Moramo biti svjesni da se nekome neki film sviđa, nekome ne. Svi mi gledamo što želimo i to je naše pravo. 
Ukoliko niste pogledali neki od nominiranih filmova, pogledajte svakako. Dapače, ukoliko niste pogledali filmove koji su osvojili kipić u nekoj od kategorija, to uzmite pod obavezno. Ako ništa drugo, moći ćete procijeniti je l' osvojena nagrada zaslužena ili ne.
 

NAJBOLJI HOROR FILM 2015. 

 
Link na recenziju: It Follows / To dolazi (2015.)
 
Najiščekivaniji horor film 2015. zasluženo je pobrao većinu vaših i naših glasova. Bez obzira na 'famu' koja se digla oko ono što je dolazilo, 'To dolazi' je uspio privući popriličan broj gledatelja u kino dvorane i uspio je do kraja godine ostati zapamćen kao najbolje horor ostvarenje 2015. godine. Radnja i više nego zanimljiva, obavijena velom tajne oko negativca glavnoga filma samo je bila dodatan plus. Kritika je bila podijeljena, neki su ga opisali kao nedovoljno razrađenog i nedovršenog, no publika je ipak ta koja na kraju odlučuje sviđa li im se pogledano ili ne. Po svemu sudeći i više nego sviđa.
 
Nominirani u ovoj kategoriji bili su još: 
Goodnight Mommy / Laku noć, mamice (Goodnight Mommy / Laku noć, mamice)
Spring / Proljeće (Spring / Proljeće (2015.))
Insidious: Chapter 3 / Astralna podmuklost: Poglavlje 3 (Insidious: Chapter 3 / Astralna podmuklost: Poglavlje 3)
Creep / Čudak (Creep / Čudak (2015.))
Hidden / Skriveni (Hidden / Skriveni (2015.))
 

NAJBOLJI GLUMAC U HOROR FILMU 2015.

 
Iznenađenje godine svakako što se tiče Ryana i njegove odlične glume u 'The Voices'. Solidan miks komedije, krimića i horora, Ryanu su omogućili da svoju glumu prikaže u nešto drugačijoj ulozi od onoga što smo navikli gledati kada je on kao glumac u pitanju. Još se sjećamo glumačkog ostvarenja u Amityvillu, gdje i nije nešto posebno briljirao i očigledno je da mu je uloga u 'Glasovima' puno bolje sjela. Barem što se tiče njegovog glumačkog kalibra.
 
Nominirani u ovoj kategoriji bili su još:
Mark Duplass - Creep
Lou Taylor Pucci - Spring
Alexander Skarsgård - Hidden
Rainn Wilson - Cooties
 

NAJBOLJA GLUMICA U HOROR FILMU 2015.

 
Najveće iznenađenje ovogodišnjeg izbora svakako je mlada Emily. I publika i kritika svjetskih web portala svakako joj je bila naklonjena, a sad je očito da je voli i publika s naših prostora. Odlična gluma u sjajnome horor filmu 'Hidden' za mladu Emily bila je samo odskočna daska u svijetu filma. Uopće ne sumnjamo da ćemo ju u budućnosti gledati i u drugim ostvarenjima, jer ovdje je, laički rečeno, rasturila lik djevojčice koja se zajedno sa roditeljima bori da preživi užas koji se skriva iznad skloništa u kojem žive.
 
Nominirani u ovoj kategoriji bili su još:
Maika Monroe - It Follows
Juliana Harkavy - Last Shift
Sarah Dumont - Scouts Guide To The Zombie Apocalypse
Malin Akerman - The Final Girl
 

NAJBOLJI REDATELJ HOROR FILMA 2015.

 
Uz odličnoga Bensona (Spring) i Shyamalana (The Visit), Geoghegan je još jedno veliko iznenađenje ove godine. Iako je njegov film pokupio nešto slabije ocjene kritike, a i publika je ostala dosta podijeljena, Geoghegan je očito ostavio veliki redateljski utisak svojim filmom. Bez obzira na gore navedene kritike, nagrada je i više nego zaslužena, film je solidan.
 
Nominirani u ovoj kategoriji bili su još:
Eli Roth - The Green Inferno
Justin Benson & Aaron Scott Moorhead - Spring
David Robert Mitchell - It Follows
M. Night Shyamalan - The Visit
 

NAJBOLJA HOROR SERIJA 2015.

 
I na kraju izbora, najmanje iznenađenje ove, kao i prošle godine svakako je horor serija 'Živi mrtvaci'. Već šest godina svoje gledatelje i obožavatelje drži prikovanim uz male ekrane. Odlična gluma, zanimljiv scenarij i odlični efekti samo su neki od razloga zašto je serija 'The Walking Dead' svake godine u samom vrhu ovakvih izbora. Gledavši sezonu koja se trenutno prikazuje, uopće ne sumnjamo da će se i slijedeće godine naći na ovakvim izborima. Palac gore i velika preporuka.
 
Nominirani u ovoj kategoriji bili su još:
American Horror Story: Hotel
Fear The Walking Dead
Scream Queens
Ash VS Evil Dead
 

NAGRADNA IGRA

Hvala svima što ste sudjelovali u glasanju, a random odabirom odlučili smo nagraditi Aleksandra Mičića horor romanom Liseyna priča, slavnoga Kinga. No, kako ne bi sve ostalo na jednoj nagradi i jednom dobitniku, odlučili smo nagraditi i još nekoga od vas. Izbor je pao na Eminu Hlobik, koju nagrađujemo s horor DVDom '13 grijeha'. :)
Molimo dobitnike da nam se jave na info mail kako bi preuzeli nagrade.
 
Do slijdećeg izbora.
Vaša Hororvizija.net